GLUCAN PLUS (60 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

GLUCAN PLUS
. bij infectie, immuniteitsproblemen en lage weerstand, verkoudheid, bronchitis

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

GLUCAN PLUS (60 V-CAPS)

Omschrijving
Glucan Plus bestaat uit betaglucanen en zink:

 • In de Chinese geneeskunde werd de krachtige werking tegen ziekten en infecties van beta glucanen (beta-glucanen, bèta-glucanen) benut door het innemen van paddenstoelen (Maitake, Shiitake, ...). Tegenwoordig worden beta glucanen verwerkt uit gist, haver, paddenstoelen en gerst. Beta glucanen kunnen gebruikt worden om uw weerstand te ondersteunen (immunostimulatie) en ter preventie van infecties bij risicopatiënten (eventueel in combinatie met vitamine D3, selenium en zink). In Aziatische klinieken worden betaglucanen ingezet ter preventie van hospitaalinfecties.
  Bètaglucanen uit paddenstoelen en gisten zijn momenteel de meest veelbelovende klasse van immunostimulerende stoffen. Voor immunostimulatie is het belangrijk dat de bètaglucaanketens veel 1,3/1,6 verbindingen bevatten. Andere verbindingen, zoals 2,3 en 3,6 zijn eerder niet-effectief en dragen alleen bij aan het vezelgehalte. Om goed werkzaam te kunnen zijn, dient het bèta-1,3/1,6-glucaanmolecule bovendien gezuiverd te zijn van vetten, eiwitten en contaminanten.
  Bètaglucaan is zuurresistent, het passeert de maag vrijwel ongeschonden. In het darmkanaal worden de grote bètaglucaanmoleculen opgenomen door macrofagen in de darmwand waarna ze geactiveerd worden en terugreizen naar de lymfeknopen en het beenmerg. In het beenmerg worden de bètaglucanen in kleinere glucaanfragmenten afgebroken die daar binden met specifieke receptoren op immuuncellen (neutrofielen en eosinifielen) in het beenmerg, welke vervolgens worden geactiveerd.
 • Zinkcitraat (zink gebonden aan citroenzuur) kan worden ingezet ter bevordering van het afweersysteem bij elke vorm van fysieke stress en voor een optimale koolhydraatvertering bij (top)sport. Zinkcitraat is een essentieel mineraal dat een zeer groot aantal functies vervult in het lichaam. Zo is het belangrijk voor de omzetting van koolhydraten, de aanmaak van cholesterol, bij mentale of fysieke spanning. Het werkt als cofactor voor meer dan tachtig enzymen en als bindend element houdt het de structuur in stand van een aantal niet-enzymatische moleculen. Veel van de enzymen waar zink mee werkt hebben te maken met het vervoer van CO2 vanuit de weefsels naar de longen.
  Zinkcitraat is een zinkverbinding die uitstekend wordt geabsorbeerd en voldoende in het lichaam wordt vastgehouden. Deze citraatverbinding verlangt immers geen spijsverteringsactiviteit om te worden opgenomen.
  Zink is nodig voor de opname van andere voedingsstoffen, zoals vitamine A en B-complex en is vereist voor het vrijmaken van vitamine A uit de levervoorraad.
  Eén vijfde van het lichaamszink bevindt zich in de huid. Zink helpt bij de verjonging van het weefsel en is betrokken bij enkele enzymatische reacties die nodig zijn voor de normale werking van de vetklieren van de huid. Zink heeft invloed op de gezondheid van verscheidene lichaamssystemen, zoals het zenuw-, immuun- en voortplantingssysteem en ook op de zintuigen van smaak en reuk.

GLUCAN PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • infectie
 • immuniteitsproblemen en lage weerstand
 • verkoudheid
 • bronchitis

Ingrediënten per plantaardige capsule
Beta 1,3/1,6 D-glucan 300 mg
Zinkcitraat 48,5 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 à 2 capsules per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen