ENZYMIX PLUS (90 V-CAPS) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

ENZYMIX PLUS
. bij opgeblazen gevoel, winderigheid, darmkrampen, spastisch colon, ontsteking, sinusitis, zwelling

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

ENZYMIX PLUS (90 V-CAPS)


Omschrijving
Enzymix Plus is een hooggedoseerd enzymencomplex en bestaat uit de volgende verteringsenzymen:

 • Pancreatine is een mengsel van enzymen en wordt geproduceerd in de alvleesklier. Pancreatine bestaat uit amylase, lipase en protease en wordt als voedingssupplement gebruikt als de alvleesklier niet of onvoldoende functioneert zoals bij pancreatitis.
  Een gezond spijsverteringsstelsel helpt het lichaam de voeding af te breken tot componenten die kunnen opgenomen worden door onze cellen. Jonge volwassenen beschikken meestal nog over alle nodige verteringsenzymen om alle soorten voedsel probleemloos om te zetten in vitale eiwitten, vetten en koolhydraten. Verteringsenzymen kun je vergelijken met kleine piranha’s die de voeding opdelen in kleine moleculaire stukjes zodat ze opgenomen kunnen worden en in de bloedbaan verdeeld worden. Zo kan het lichaam gebruikmaken van de verteerde voeding. Naarmate mensen ouder worden, begint het verteringsproces minder goed te werken, omdat het lichaam, via de pancreas en de dunne darm, minder verteringsenzymen aanmaakt.
  Wanneer te weinig verteringsenzymen worden aangemaakt treden spijsverteringsproblemen op waaruit voedingstekorten ontstaan en zelfs inflammatoire ziektebeelden. De enige oplossing dan is om verteringsenzymen in te nemen bij de maaltijden. De enzymen zullen ervoor zorgen dat de voeding helemaal verteerd geraakt, en dat kwalen als winderigheid, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur en indigesties ook tot het verleden behoren. Ook mensen die kampen met voedselintoleranties zijn gebaat met dergelijke verteringsenzymen: hoe beter hun voedsel verteerd geraakt, hoe minder irritaties het zal opwekken op welke plek dan ook op de spijsverteringsweg.
  Om het voedsel beter te laten verteren, zijn pancreasenzymen nodig. Deze moet u bij elke maaltijd en bij elk tussendoortje innemen. Vetten, eiwitten en koolhydraten bestaan uit lange ketens, die vaak te lang zijn om in het bloed te worden opgenomen en om te worden gebruikt als bouwstoffen en energie. Pancreasenzymen zijn een soort ‘schaartjes` die de lange ketens in stukjes knippen. Lipasen breken vet af, proteases eiwitten en amylases en cellulases koolhydraten.
 • Calciumcarbonaat neutraliseert maagzuur. Het wordt in combinatie met andere werkzame stoffen gebruikt bij brandend maagzuur en zorgt ook voor de aanmaak van verteringsenzymen.
 • Bromelaïne splitst voedingseiwitten en ondersteunt evenals papaïne het effect van fungale proteolytische enzymen. Bromelaïne ondersteunt de vertering bij pepsine- en/of trypsinedeficiëntie. Het lichaam maakt gebruik van verschillende spijsverteringsenzymen om voedsel om te zetten in nuttige voedingsstoffen. Zo zijn er enzymen die helpen bij het omzetten van eiwitten, maar ook enzymen voor het omzetten van vetten en het omzetten van koolhydraten. Bromelaïne en papaïne zijn voorbeelden van proteasen, enzymen die eiwitten kunnen omzetten. De eiwitten worden met behulp van deze enzymen omgezet in aminozuren. Bromelaïne wordt ook wel een eiwitsplitsend enzym genoemd. Omdat bromelaïne helpt bij het verteren van voedsel, kan het de maag en darmen ondersteunen in hun functie en daarmee klachten in het maag-darmkanaal verminderen. Daarnaast kan het ook ontstekingen in het maag-darmkanaal verminderen. Het werkt ook ondersteunend voor de genezing van een lekkende darm.
  Bromelaïne heeft ook een ontstekingsremmend effect. Vers ananassap kan, door de aanwezigheid van bromelaïne, een natuurlijke bijdrage leveren in het bestrijden van artritispijn. Het smakelijke bromelaïne-enzym is trouwens niet alleen een uitstekend middel tegen artritis. Het helpt sportmensen ook sneller te herstellen na een operatie aan de spierweefsels. Bromelaïne wordt om zijn ontstekingswerende eigenschappen ingezet bij bijholteontsteking, vaatziekten, verstuikingen, reumatoïde artritis en jicht. 
  Bromelaïne verbetert ook de opname van bepaalde medicijnen. Een dergelijk potentiërend effect van bromelaïne is onder meer bij penicillinen, gentamycine en tetracycline aangetoond.
  Doordat bromelaïne de circulatie verbetert, vermindert het ook ontstekingspijn en –oedeem en ondersteunt het de wondgenezing (onder andere door regulatie van de collageensynthese). Om die reden wordt bromelaïne ook wel gebruikt om lichte maagontstekingen te behandelen na een indigestie of na het drinken van een teveel aan alcohol.
  Wanneer je een bromelaïnesupplement inneemt net voor, tijdens of na de maaltijd zullen de proteasen zich vooral richten op de vertering van het voedsel. Neem je bromelaïne in tussen de maaltijden, dan is de kans groter dat de bromelaine terechtkomt in de bloedbaan, via de dunne darm, en daar zijn werk verricht. Het enzym zal dan vooral toxische stoffen uit het lichaam verwijderen. Bromelaïne kan dan ook beter zijn ontstekingsremmende eigenschappen laten zien.
 • Papaïne splitst voedingseiwitten in peptiden en aminozuren en heeft tevens zetmeelsplitsende en vetsplitsende eigenschappen. Papaïne is een van nature eiwitsplitsende stof (enzym) die in haar functie lijkt op het door het lichaam aangemaakte pepsine en is te vergelijken met bromelaïne. Papaïne wordt doorgaans ook geëxtraheerd en gedroogd tot poeder. Het wordt in de praktijk gebruikt voor het desinfecteren van brandwonden en het verwijderen van dode huidcellen. Tevens kent het haar toepassing bij het bevorderen van de spijsvertering en het behandelen van darmziektes, zoals de ziekte van Crohn. Het is effectief tegen parasieten zoals de larven van de ascaris (spoelworm).
  Papaya heeft een regulerende werking op ontstekingsprocessen, dus te gebruiken bij chronische reumatische klachten. Verder heeft het ook een slijmoplossende werking. Het is dus niet te verwonderen dat Mexicanen het gebruiken bij astma en andere chronische infecties van de luchtwegen.
 • Lipase verteert vetten en verhoogt de opname van lipofiele voedingsstoffen (vitamine A en D). Bij de mens komen verschillende typen lipasen voor, zoals alvleesklierlipase, leverlipase, lysosoomlipase, maaglipase, endotheellipase en verschillende fosfolipasen. De lipase van de alvleesklier splitst vetten (triglyceriden) in 2-acylmonoglyceriden en vetzuren in de dunne darm.
  Lipase kan als voedingssupplement worden ingenomen als de lichaamseigen afbraak van vetten ontoereikend is, bijvoorbeeld als gevolg van een verminderde afgifte van gal door de lever en galblaas.
 • Digezyme enzymencomplex is een combinatie van de spijsverteringsenzymen amylase, protease, lipase, cellulase met lactase en betaïne HCl.
 • Trypsine is een eiwitafbrekend enzym dat in de dunne darm van de mens en vele diersoorten voedingseiwitten afbreekt. Trypsine heeft een specifieke functie: het splitst alleen peptidebindingen waarvan de carboxygroep afkomstig is van een van de basische aminozuren lysine en arginine, en wordt daarom in het laboratorium veel toegepast bij structureel onderzoek van eiwitten. Het enzym wordt gemaakt in de alvleesklier in de vorm van trypsinogeen, een inactief voorstadium van trypsine. Activering van trypsinogeen tot trypsine in de dunne darm wordt veroorzaakt door trypsine zelf (autokatalytisch) of door het enzym enteropeptidase of enterokinase.

ENZYMIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • opgeblazen gevoel
 • winderigheid
 • darmkrampen
 • spastisch colon
 • ontsteking
 • sinusitis
 • zwelling

Ingrediënten per plantaardige capsule
Pancreatine 300 mg
Calciumcarbonaat 154,7 mg
Bromelaïne 100 mg
Papaïne 100 mg
Lipase 50 mg
Digezyme enzymencomplex 50 mg
Trypsine 50 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 à 2 capsules 30 minuten voor de maaltijd of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen