ENERGIX PLUS (90 TAB) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

ENERGIX PLUS
. bij vermoeidheid, stress, bijnieruitputting, energieproblemen, spierpijn en spierverzuring, fysieke en mentale spanning, burn-out, herstel na operatie of infectie, CVS, fibromyalgie, immuniteitsproblemen, gebrekkig libido

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

ENERGIX PLUS (90 TABLETTEN)


Omschrijving
Energix Plus bestaat uit vier adaptogene kruiden:

 • Rhodiola rosea zorgt dat lichaam en geest zich aanpassen aan extreme situaties door het regelen van de hormonale reacties op stress. Niet alleen door beïnvloeding van de bijnieren, maar ook via de hypothalamus, waaruit de eigenlijke reactie tegen stress op gang komt. Rhodiola is een natuurlijke MAO-remmer waardoor het zo goed werkt bij depressie, angst, verminderde concentratie, chronische pijn, slapeloosheid, verslaving, verminderd libido, overprikkeling (zoals vroegtijdige zaadlozing, premature ejaculatie of ejaculatio praecox), vermoeidheid en stress.
  De belangrijkste werkzame stoffen in rhodiola rosea zijn fenylpropanoiden. Deze worden voornamelijk in de wortel aangetroffen en hebben allen invloed op diverse mechanismen die bij stress betrokken zijn. Extracten van rhodiola rosea (rosavidine en salidrosine) werken direct op de hypothalamus en verhogen daardoor de antistressrespons. De ondersteunende werking van rhodiola op de geestelijke en lichamelijke gezondheid is voornamelijk een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine en dopamine. Het verbetert de werking van neurotransmitters door de enzymatische afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door overmatige (anti)stresshormonen. Tevens verbetert rhodiola het transport van voorlopers van serotonine (tryptofaan en 5-hydroxy tryptofaan) in de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat rhodiola het gehalte serotonine met 30 % kan doen stijgen.
  Hiermee samenhangend heeft rozenwortel een helend effect op depressiviteit en positieve invloed op het concentratievermogen. Depressiviteit kent doorgaans meerdere oorzaken en is het gevolg van een groot aantal fysiologische en psychologische processen. Zo wordt verondersteld dat een lage spiegel van serotonine en andere neurotransmitters in de hersenen een negatieve invloed hebben op depressie. Het toedienen van rozenwortel in combinatie met antidepressiva verkort de duur van het verblijf in het ziekenhuis en vermindert de bijwerkingen die gepaard gaan met tricyclische antidepressiva. Een eenmalige dosis van rhodiola-extract laat al verbetering zien van het geheugen en het leervermogen. Na tien dagen blijkt ook het langetermijngeheugen te verbeteren. 
  Asthenie is een toestand waarbij sprake is van algemene lichaamszwakte, krachteloosheid van spieren, concentratiestoornissen en kortademigheid, die soms gepaard gaat met hyperventilatie, hartkloppingen, prikkelbaarheid, duizelingen en angsten. In een onderzoek onder mensen tussen 17 en 55 jaar oud met asthenie meldde 64 % van de deelnemers een gedeeltelijke of gehele verdwijning van de klinische symptomen, in combinatie met een toename van de arbeidsproductiviteit, na suppletie met rhodiola.
  Onderzoeken over de gehele wereld met zwemmers, skiërs en andere atleten hebben de waarde van rhodiola als adaptogeen aangetoond: verbetering van het uithoudingsvermogen en sneller herstel. Laboratoriumonderzoek bewijst de anabole werking van rhodiola. Suppletie laat een toename van het lichaamsgewicht zien, evenals een verbetering van de spier/vet-ratio, een stijging van het hemoglobine- en erytrocytengehalte, een verhoging van het eiwitgehalte in het bloed en een vermindering van urinezuur en melkzuur.
  Hypoxie is een toestand waarbij sprake is van een verlaagde hoeveelheid zuurstof. Deze toestand komt voor bij sporters, maar ook bij mensen die op grote hoogte verkeren. Onderzoek heeft aangetoond dat Rhodiola rosea schade door gebrek aan zuurstof voorkomt en de hart-longfuncties verbetert.
 • Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) is verwant aan Panax ginseng. Het is een uiterst veilige adaptogene plant die uw vermogen om met stress om te gaan verbetert. Dit kruid is vooral populair bij studenten, sporters, mensen op het werk en iedereen die veel adaptieve energie, uithoudingsvermogen en mentale kracht nodig heeft. Siberische ginseng heeft het zeldzame vermogen om op korte en lange termijn een krachtige impuls te geven aan vitaliteit, weerstand en herstelvermogen.
  Siberische ginseng is een adaptogeen kruid. Het verhoogt de stresstolerantie en biedt weerstand tegen lichamelijke, chemische en biologische stressfactoren en stimuleert celherstel, waarbij het lichaam teruggebracht wordt in haar normale balans. Naast fysieke belasting heeft Siberische ginseng een bevorderend effect op psychische belastende omstandigheden. Inname is waardevol bij toegenomen werkdruk, overwerktheid, verminderde stressbestendigheid en symptomen van burn-out.
  In veel studies wordt het kruid genoemd als vergroter van het uithoudingsvermogen en om energieniveaus te verhogen. Het zorgt ook voor een verbeterde circulatie en genormaliseerde bloeddruk.
  Langdurig gebruik van het kruid leidt tot een verlaging van het aantal infecties. Siberische ginseng stimuleert de bijnieren, zorgt ervoor dat de spieren niet inkrimpen en helpt een overmatige productie van cortisol ten gevolge van stress af te remmen. Tevens wordt  het immuunsysteem gestimuleerd en heeft het antivirale effecten.
  Siberische ginseng kan ingezet worden om uithouding en kracht te verbeteren, als tonicum bij vermoeidheid,  bij stress, om het immuunsysteem te stimuleren, om de hormoonbalans te normaliseren en bij energieproblematiek. Het vervult een ondersteunende rol bij het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS).
 • Van ashwagandha mag vooral op het vlak van stressbestendigheid, geheugen- en concentratievermogen, energie, prestatievermogen en seksueel functioneren een gunstig effect en mentale boost verwacht worden. Het past als gegoten voor personen die door een stressvolle, westerse levenswijze minder goed tot rust komt, slecht slaapt en zwakker presteert op fysiek en geestelijk vlak. Tevens wordt het seksueel functioneren (libido) ondersteund en blijft men jong van lichaam en geest; maakt de man meer man en de vrouw meer vrouw. 
  Ashwagandha gaat (vroegtijdige) veroudering mede tegen door het remmen van oxidatieve stress en laaggradige ontsteking, en het verbeteren van de stressbestendigheid. 
  Ashwagandha heeft sterke stress- en angstverlagende effecten door regulatie van het stresssysteem, ondersteuning van de bijnierfunctie en remming van oxidatieve stress. 
  Mensen die aan krachttraining doen kunnen ashwagandha gebruiken voor betere trainingsresultaten. In een placebogecontroleerde studie is ashwagandha-extract getest bij een groep gezonde mannen (18 tot 50 jaar) die begonnen met krachttraining. Gedurende acht weken namen 57 mannen ashwagandha-extract in (twee keer 300 mg per dag) of placebo en volgden een trainingsprogramma. Suppletie met ashwagandha leidde tot een significant grotere toename van spierkracht en spiermassa, minder sportgerelateerde spierschade (lagere serumspiegel creatinekinase), sterkere toename van de testosteronspiegel en grotere afname van het lichaamsvetpercentage, vergeleken met de placebogroep.
 • Maca of Peruviaanse ginseng is immunostimulerend en verhoogt het aanpassingsvermogen bij ongunstige omstandigheden. Al in de tijd van de Inca's werd het bijzondere knolgewas ingezet om het energiepeil te verbeteren op lichamelijk en geestelijk vlak. Zoveel eeuwen later is de gunstige, sterk ondersteunende werking van de macawortel ook gedocumenteerd (Dr. Chacon, Lima 2001) en kan maca vooral worden ingezet om de rijpere vrouw en man meer levenslust te geven en het libido (de seksuele energie) te ondersteunen. Bij de man blijkt maca ook de zaadproductie te bevorderen en gunstige resultaten te geven bij goedaardige prostaatproblemen. Bij de vrouw helpt maca de menopauzale klachten te onderdrukken tijdens de overgang.
  De werkzame stoffen van de plant zijn terug te vinden in de wortel. Die bevat glucosinolaten, sacchariden, proteïnen, negentien verschillende soorten aminozuren, de vetzuren linolzuur, palmitinezuur en oleïnezuur, de fytosterolen sitosterol, campesterol, ergosterol, brassicasterol, stigmasterol en beta-ecdysone, de mineralen calcium, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, silicium en in mindere mate koper, mangaan, zink en seleen. Verder bevat het tanninen, saponinen, triterpenen, de vitaminen B1, B2, B3, B6, C, D3, P, flavonoïden, anthocyanen, secundaire en tertiare aminen en de vezels lignineen cellulose.

ENERGIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • vermoeidheid
 • stress
 • bijnieruitputting
 • energieproblemen
 • spierpijn en spierverzuring
 • fysieke en mentale spanning
 • burn-out
 • herstel na operatie of infectie
 • chronische vermoeidheidssyndroom (CVS)
 • fibromyalgie
 • immuniteitsproblemen
 • gebrekkig libido

  Ook sporters zijn geholpen met Energix Plus doordat het een positieve invloed heeft op het uithoudingsvermogen en prestatiebevorderend werkt.

Ingrediënten per tablet
Rhodiola rosea (rozenwortelextract) 200 mg
Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng) 200 mg
Withania somnifera (ashwagandha) 100 mg
Lepidium meyenii (maca) 100 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 à 2 tabletten per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen