DETOXIMIX FORTE (200 ML) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

DETOXIMIX FORTE
. bij ontgiftingstherapie, problemen met het zuur-base-evenwicht, galklachten, drainage, levercirrose, oedeem, huidaandoeningen, hoofdpijn

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 3

DETOXIMIX FORTE (200 ML)


Omschrijving
Detoximix Forte bestaat uit verschillende kruiden die de werking van de lever, galblaas en alvleesklier ondersteunen en beschermen tegen toxische stoffen:

 • Bupleurum of goudscherm wordt gebruikt voor infecties van de luchtwegen, griep, gewone verkoudheid, bronchitis en longontsteking; en symptomen van deze infecties, waaronder koorts en hoest. Het beschermt onder andere de lever tegen chemicaliën. Verder bevordert het de afscheiding van gal, is het windverdrijvend en is het een zuiverend middel oftewel een detoxifans. Uit proeven bij dieren blijkt dat vooral de saiokosaponinen a en d heel effectief werken voor de lever. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de lever een groter vermogen krijgt om toxinen (gifstoffen) te bestrijden. Het regeneratievermogen van de lever wordt ook vergroot, waardoor de lever eerder herstelt van schade opgelopen door gifstoffen. In de Chinese geneeskunde wordt goudscherm reeds eeuwen aangewend om zijn geneeskrachtige werking op de lever. Daarnaast brengt hij yin en yang in harmonie; hij vult een gebrek aan yang op. Ook onevenwichtigheden tussen lever en milt kunnen volgens de Chinese geneeskunde worden opgevangen door goudscherm. De plant wordt in China ingezet bij rillingen, koorts, griep, verkoudheden, leververgroting, verzakking van de baarmoeder, endeldarmverzakking en onregelmatige menstruatie. Oude Chinese teksten omschrijven deze geneesplant als bitter en koel. Het heeft zweetdrijvende eigenschappen en een regulerende werking op de lever en spijsvertering.
 • Silybum marianum (Carduus marianus of mariadistel) is sinds lang bekend om zijn antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Silymarine, een bestanddeel van mariadistel, ondersteunt de werking van uw lever, galblaas en alvleesklier en beschermt tegen toxische stoffen zoals alcohol en bepaalde geneesmiddelen. Traditioneel werd silymarine gebruikt bij geelzucht, giftige paddenstoelen en slangenbeten. Recent werd duidelijk dat mariadistel een belangrijke rol zou kunnen spelen bij de behandeling van ouderdomsdiabetes (suikerziekte type 2) om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, het hart en het zenuwstelsel kan beschermen en de cholesterol kan verlagen. Omdat silymarine geen interacties vertoont met HIV-remmers kunnen ook HIV-patiënten dit kruid gebruiken. Silymarine zou in bepaalde gevallen kunnen ingezet worden wanneer de lever door chemotherapie te zwaar wordt belast. De lever speelt een centrale rol in het metabolisme, de stofwisseling en regelt samen met de darmen, nieren, longen en huid de detoxificatie (ontgifting). Het woord ‘stofwisseling’ geeft in feite exact aan waar het in de lever om draait: stoffen worden omgewisseld, van hoedanigheid (structuur) en van plaats. Er vindt een zeer complexe transformatie plaats. Alle stoffen (voedingsstoffen, maar ook geneesmiddelen, vitamines, mineralen, fytotherapeutica en plantenextracten) worden van ruwe grondstof omgevormd tot voor het lichaam bruikbare, geschikte en veilige stoffen. Stoffen die niet in het lichaam thuishoren worden zodanig bewerkt dat zij door de nieren of darmen kunnen worden geëlimineerd. 
 • Mentha piperita (pepermunt) was al bij de Egyptenaren, Grieken en Romeinen een bekend middel tegen spijsverteringsklachten. Tegenwoordig zit munt ook in tandpasta en wordt het gebruikt bij tandpijn, migraine, verkoudheid en om zijn kalmerende werking op de huid. Men heeft bewezen dat de etherische oliën de contractiliteit van de motorische en sensibele zenuwen stimuleert, maar tevens abnormale overprikkeling gecorreleerd met de pijn beteugelt. Dit mechanisme zou de spasmolytische en pijnstillende eigenschappen van de munt voor een deel verklaren. Het koude gevoel na contact met de menthol berust op een scheikundige prikkeling van sensorische zenuwen en gaat gepaard met een afname van de pijngewaarwording.
 • Taraxacum officinalis (paardenbloem) is één van de meest bekende bitterstofplanten en heeft een sterk lichaamszuiverend effect. De bladeren hebben een vochtafdrijvende werking terwijl de wortel een goede reputatie heeft bij de behandeling van lever- en galstoornissen. Taraxacum kan gebruikt worden bij onder andere eczeem, acne, ontstekingen, hoofdpijn en migraine. Wetenschappers hebben aangetoond dat de plant diuretische, laxerende, cholagoge en antireumatische eigenschappen bezit. In het verleden zette men de plant vooral in bij cholecystitis, galstenen, geelzucht, dyspepsie met constipatie, spierreuma en oligurie. In onderzoeken maakt men onderscheid tussen de werking van het blad en de wortel. De ESCOP noemt in haar monografie het blad van de paardenbloem als indicatie situaties waarin de toename van de urinestroom gewenst is (zoals reumatische aandoeningen) en nierstenen (ter preventie van). In de monografie van de wortel van de Paardenbloem vermeldt de ESCOP als indicatie herstel van lever- en galfunctie, dyspepsie en gebrek aan eetlust.
 • Cynara scolymus (artisjok) ondersteunt de leverwerking, verhoogt de cholesterolafscheiding via de gal en brengt de spijsvertering terug in balans. Artisjokthee kan verlichting bieden bij veelvoorkomende problemen met de spijsvertering, zoals brandend maagzuur, misselijkheid en braken. Het kan ook de darmwerking normaliseren en problemen met constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel sterk verminderen. Het gebruik van gedroogde artisjokbladeren lijkt invloed te hebben op de productie van gal. Dit zou kunnen verklaren waarom deze gerelateerde aandoeningen minder worden met het gebruik van deze thee. Dezelfde manier waarop artisjokthee de productie van gal stimuleert, schijnt ook van invloed te zijn op de lever. Artisjokthee kan het functioneren en de gezondheid van de lever helpen verbeteren, in het bijzonder bij mensen die al bestaande problemen hebben met hun lever. Artisjokthee zou dus specifieke voordelen voor cirrose kunnen bieden door de leverfunctie te verbeteren.
 • Rosmarinus officinalis (rozemarijn) helpt, door zijn versterkende werking op lever en gal, bij indigestie, maagpijn, dikke darmontsteking, winderigheid en kramp. Het bevordert de urinestroming en zorgt dat er minder vocht wordt vastgehouden, het stimuleert het hart, helpt het gezichtsvermogen te verbeteren en bevordert de bloedsomloop: dus ook bij erectiestoornissen helpt rozemarijn. Verder normaliseert het een slechte bloedsomloop en lage bloeddruk door de versterkende werking op het hart. Het kruid is ook goed tegen verkoudheid en chronische bronchitis. Het stimuleert en versterkt de zenuwen en is geschikt voor alle nerveuze klachten. Ook helpt het tegen hoofdpijn en vermindert het menstruatiekrampen, spierpijn en reumatische pijnen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze indicaties gegrond zijn.
 • Curcuma longa (kurkuma of geelwortel) is een topkuid om, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen (bijvoorbeeld artritis, reuma, en bij hernia) te bedwingen, slijtage tegen te gaan, spieren, kraakbeen en gewrichten soepel te houden en het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Curcumine, het belangrijkste bestanddeel van het specerij curcuma, is een goede kanshebber voor het predicaat panacee: een (wonder)middel dat als oplossing voor alle kwalen kan dienen. Diverse reviews beschrijven de cellulaire, moleculaire en biochemische werkingsmechanismen van curcumine.

DETOXIMIX FORTE van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • ontgiftingstherapie
 • problemen met het zuur-base-evenwicht
 • galklachten
 • drainage
 • levercirrose
 • oedeem
 • huidaandoeningen
 • hoofdpijn

Ingrediënten per soeplepel
Bupleurum chinense extract 0,5 g
Silybum marianum (mariadistelextract) 0,5 g
Mentha piperita (pepermunt) 0,5 g
Taraxacum officinalis (paardebloem) 0,5 g
Cynara scolymus (artisjok) 0,5 g
Rosmarinus officinalis (rozemarijn) 0,5 g
Curcuma longa (geelwortelextract) 0,05 g
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 soeplepel per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen