DETOXIMIX FORTE (200 ML) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

DETOXIMIX FORTE
. bij ontgiftingstherapie, problemen met het zuur-base-evenwicht, galklachten, drainage, levercirrose, oedeem, huidaandoeningen, hoofdpijn

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

DETOXIMIX FORTE (200 ML)


Omschrijving
Detoximix Forte bestaat uit verschillende kruiden die de werking van de lever, galblaas en alvleesklier ondersteunen en beschermen tegen toxische stoffen:

 • Bupleurum wordt gebruikt voor infecties van de luchtwegen, griep, gewone verkoudheid, bronchitis en longontsteking; en symptomen van deze infecties, waaronder koorts en hoest.
 • Silybum marianum (Carduus marianus of mariadistel) is sinds lang bekend om zijn antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Silymarine, een bestanddeel van mariadistel, ondersteunt de werking van uw lever, galblaas en alvleesklier en beschermt tegen toxische stoffen zoals alcohol en bepaalde geneesmiddelen. Traditioneel werd silymarine gebruikt bij geelzucht, giftige paddenstoelen en slangenbeten. Recent werd duidelijk dat mariadistel een belangrijke rol zou kunnen spelen bij de behandeling van ouderdomsdiabetes (suikerziekte type 2) om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, het hart en het zenuwstelsel kan beschermen en de cholesterol kan verlagen. Omdat silymarine geen interacties vertoont met HIV-remmers kunnen ook HIV-patiënten dit kruid gebruiken. Silymarine zou in bepaalde gevallen kunnen ingezet worden wanneer de lever door chemotherapie te zwaar wordt belast.
 • Mentha piperita (pepermunt) was al bij de Egyptenaren, Grieken en Romeinen een bekend middel tegen spijsverteringsklachten. Tegenwoordig zit munt ook in tandpasta en wordt het gebruikt bij tandpijn, migraine, verkoudheid en om zijn kalmerende werking op de huid.
 • Taraxacum officinalis (paardenbloem) is één van de meest bekende bitterstofplanten en heeft een sterk lichaamszuiverend effect. De bladeren hebben een vochtafdrijvende werking terwijl de wortel een goede reputatie heeft bij de behandeling van lever- en galstoornissen. Taraxacum kan gebruikt worden bij onder andere eczeem, acne, ontstekingen, hoofdpijn en migraine.
 • Cynara scolymus (artisjok) ondersteunt de leverwerking, verhoogt de cholesterolafscheiding via de gal en brengt de spijsvertering terug in balans.
 • Rosmarinus officinalis (rozemarijn) helpt, door zijn versterkende werking op lever en gal, bij indigestie, maagpijn, dikke darmontsteking, winderigheid en kramp. Het bevordert de urinestroming en zorgt dat er minder vocht wordt vastgehouden, het stimuleert het hart, helpt het gezichtsvermogen te verbeteren en bevordert de bloedsomloop: dus ook bij erectiestoornissen helpt rozemarijn. Verder normaliseert het een slechte bloedsomloop en lage bloeddruk door de versterkende werking op het hart. Het kruid is ook goed tegen verkoudheid en chronische bronchitis. Het stimuleert en versterkt de zenuwen en is geschikt voor alle nerveuze klachten. Ook helpt het tegen hoofdpijn en vermindert het menstruatiekrampen, spierpijn en reumatische pijnen.
 • Curcuma longa (kurkuma of geelwortel) is een topkuid om, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen (bijvoorbeeld artritis en bij hernia) te bedwingen, slijtage tegen te gaan en spieren, kraakbeen en gewrichten soepel te houden.

DETOXIMIX FORTE van PharmaNutrics kan ingezet worden bij:

 • ontgiftingstherapie
 • problemen met het zuur-base-evenwicht
 • galklachten
 • drainage
 • levercirrose
 • oedeem
 • huidaandoeningen
 • hoofdpijn

Ingrediënten per soeplepel
Bupleurum extract 0,5 g
Silybum marianum extract 0,5 g
Mentha piperita 0,5 g
Taraxacum officinalis 0,5 g
Cynara scolymus 0,5 g
Rosmarinus officinalis 0,5 g
Curcuma longa extract 0,05 g
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 soeplepel per dag of zoals voorgeschreven.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen