CHOLEMIX PLUS (90 TAB) (PHARMANUTRICS INSPIRED BY NATURE)

CHOLEMIX PLUS
. draagt bij tot het bekomen van een normaal cholesterolgehalte
. ondersteunt de normale werking van de bloedcirculatie, het hart en de bloedvaten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 2

CHOLEMIX PLUS (90 TABLETTEN)


Omschrijving
Cholemix Plus bestaat uit:

 • Rode gefermenteerde rijst (Red Yeast Rice) of rodegist-rijst, 'koji' in het Japans, wordt in Azië reeds eeuwenlang als een traditioneel voedingsmiddel of geneeskrachtige voeding beschouwd. Door gewone rijst te laten fermenteren met het gist Monascus purpureus worden de rijstkorrels donkerrood. Een van de actieve stoffen, monacoline K (mevinoline), staat erom bekend het totale cholesterolgehalte, LDL-cholesterol en triglyceriden in het lichaam te verlagen. Rode gefermenteerde rijst bestaat echter niet alleen uit monacoline K maar uit een natuurlijk complex van meerdere substanties die samen ervoor zorgen dat het cholesterolgehalte tot op een natuurlijk niveau wordt teruggebracht. Belangrijk daarbij is dat de ’goede’ HDL-cholesterol niet (vaak is er zelfs een kleine stijging) wordt verlaagd en dit in tegenstelling tot de cholesterolsyntheseremmers (statines).
  Het gebruik van rode gefermenteerde rijst onder de vorm van een supplement geeft geen aanleiding tot vervelende bijwerkingen zoals zeurende pijn in pezen en spieren (die wel voorkomen bij het gebruik van statines) en kan u helpen bij het streven naar een gezond hart, gezonde bloedvaten en een gezond leven.
 • Groene thee bezit antioxidatieve, antivirale en antibacteriële eigenschappen. EGCG beïnvloedt daarenboven het suiker- en vetmetabolisme in positieve zin en stimuleert de lichaamscellen om de vetverbranding te verhogen waardoor uw bloedsuikerspiegel en vetpercentage lager worden (zonder verlies van spierweefsel) en uw hart- en longwerking beter.
  Groene thee blijkt in een groot aantal studies de lever te beschermen tegen een grote hoeveelheid toxinen. Deels verantwoordelijk hiervoor zijn de catechinen, die krachtige antioxidanten zijn. Ze remmen de lipide-peroxidatie die door levertoxinen wordt geïnduceerd. Daarnaast blijken catechinen essentieel voor het handhaven van de redox-balans in de cel. De glucuronidatie, de belangrijkste fase-II ontgiftingsreactie in de lever, blijkt veel gemakkelijker te verlopen.
 • Kaneel is van oudsher een belangrijke specerij en volksmiddel tegen onder meer indigestie (vol en opgeblazen gevoel in de bovenbuik, winderigheid, boeren, misselijkheid, overgeven, zuurbranden, diarree), diabetes mellitus, kiespijn, luchtweginfecties, hoofdpijn, lagerugpijn, jicht en artritis. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bestanddelen in kaneel(extract), met name proanthocyanidinen (type A en type B), een gunstige invloed hebben op de glucose- en vetstofwisseling. Recent is ontdekt dat het kaneelbestanddeel cinnamaldehyde de vorming van het enzym aldose reductase tegengaat. Dit enzym is verantwoordelijk voor de omzetting van glucose naar sorbitol dat bij insulineresistentie, prediabetes en diabetes kan leiden tot neuropathie, retinopathie en cataract.
  Het is bekend dat veel specerijen een antibacteriële en antischimmelwerking laten zien. Kaneel is hiervoor een van de krachtigste kruiden. In de Journal of Food Science werd al in 1974 de kracht van kaneel beschreven ten opzichte van schimmels in voeding. Vier verschillende soorten brood: wit-, volkoren-, rogge- en rozijnenbrood werden blootgesteld aan de meest giftige schimmels (aflatoxinen). De aflatoxinen vermeerderden zich zeer sterk op de broden zonder kaneel, of met heel weinig (2 %). Op het brood met een substantiële hoeveelheid kaneel werd de groei van aflatoxine met 97-99 % afgeremd. Verantwoordelijk voor deze antimicrobiële werking is het in de olie van kaneel voorkomende cinnamaldehyde. Deze stof is onder andere werkzaam tegen: bacteriën (onder andere Helicobacter pylori, E-coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens) en schimmels (onder andere Candida albicans en andere Candida-soorten, Aspergillus, Fusarium en Cladosporium).
  Ook sporters kunnen profiteren van kaneel. Door het gebruik van kaneel worden in de spiercel meer anabole eiwitten aangemaakt waardoor de cel met dezelfde hoeveelheid insuline meer glucose opneemt, hetgeen meer energie oplevert.

CHOLEMIX PLUS van PharmaNutrics kan ingezet worden bij te hoge cholesterol.

Ingrediënten per tablet
Monascus purpureus (rode rijst gist - monacoline K 3 %) 350 mg
Camillia sinensis (groene thee extract) 50 mg
Cinnamomum zeylanicum (kaneelextract) 25 mg
Bevat geen allergenen

Gebruik
1 tablet per dag voor het slapen of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Niet gebruiken bij zwangerschap en leveraandoeningen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen