BIO INCA INCHI OLIE (250 ML) (MARTERA EXCLUSIVE HEALTH PRODUCTS)

. extra vierge, koud geperste olie van Sacha inchi zaden uit biologische landbouw
. een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten (vitamine A & E), rijke bron van omega 3, bevat ook omega 6 en 9
. de olie heeft een lekkere en milde smaak

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
€15,48
€14,25 ons aanbod, prijs btw inbegrepen
Dit product is momenteel niet meer in voorraad. U kan ook reserveren/bestellen via e-mail: [email protected]

BIO INCA INCHI OLIE (250 ML)


Omschrijving
Inca Inchi-olie is een olie van koudgeperste Sacha Inchi zaden (Plukenetia volubilis L.). Het werd al geteeld tijdens het Inca Imperium, maar het gebruik raakte vergeten en de plant werd nog maar recent herontdekt in het Peruviaanse Amazone regenwoud.

Sacha Inchi is een klimstruik die van nature voorkomt in het Amazone regenwoud en zaden produceert in de vorm van een ster. Elk zaad kan tot 6 kleine nootjes bevatten die extreem rijk zijn aan hoog kwalitatieve, voedzame plantaardige olie. De zaden zijn een rijke, plantaardige bron van omega 3 (48 %), maar bevatten ook omega 6 en 9. Van alle plantaardige omega 3 oliën heeft Sacha Inchi één van de hoogste gehaltes aan natuurlijke antioxidanten (vitamine A en E) en is het dus één van de meest stabiele. 

Door de snelle groei van de plant en de goede productiviteit (de zaden kunnen elke 15 dagen geoogst worden gedurende het hele jaar), is het een belangrijke inkomstenbron voor de arme landbouwgemeenschappen in het Amazonegebied. Er werd een project opgericht om samen te werken met een vijftigtal kleine boeren om hen te ondersteunen en op te leiden in de biologische teelt van de planten. Ze krijgen eerlijke prijzen voor hun zaden zodat ze zeker zijn van een duurzame inkomstenbron.

De zaden worden gedurende enkele dagen gedroogd, waarna de noten uit de harde schaal gebroken kunnen worden. De noten moeten ook gepeld worden vooraleer ze geperst kunnen worden. Dus, een arbeidsintensieve procedure. De noten worden koud geperst in een moderne, HACCP gecontroleerde fabriek om een extra zuivere, gouden olie van hoogstaande kwaliteit te bekomen. Inca Inchi-olie heeft een aangenaam aroma en smaakt mild met een licht nootachtige toets.

Waarom kiezen voor Bio Inca olie?

  • Extra virgin, koudgeperste olie.
  • Eerlijk en duurzaam geoogst in het Peruviaanse Amazone regenwoud.
  • Een stabiele plantaardige omega 3-rijke olie.
  • Bron van natuurlijke antioxidanten (vitamine A en E).
  • Biologisch, rauw, veganistisch & glutenvrij.

Folder downloaden

Ingrediënten 
Sacha Inchi (Plukenetia volubilis L.)*
*Van biologische landbouw, controle door BE-BIO-01

Voedingswaarden per 100 ml
Energie 900 kcal 3768 kJ
Vetten 100 g waarvan: 
. verzadigde 7 g
. mono-onverzadigde 9 g
. poly-onverzadigde 84 g
Koolhydraten 0 g waarvan:
. suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g
Vitamine A 565 µg (70,63 % RI*)
Vitamine E 10 mg (83,33 % RI*)
Omega 3 48 g
Omega 6 36 g
Omega 9 9 g
*RI = referentie inname

Gebruik
Neem 15 ml (1 soeplepel) per dag als een natuurlijke bron van omega 3 of breng salades, soep of pasta op smaak met de olie. Gebruik de olie in vinaigrettes, mayonaise of om te koken.

Kan als voedende olie voor lichaam en haar gebruikt worden.

Koel en beschut tegen licht bewaren. Eénmaal open, bij voorkeur binnen 1 maand consumeren.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 55 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen