JODIUM PLATINUM (120 V-CAPS) (MANNAVITAL NATURAL PRODUCTS)

JODIUM PLATINUM
. bevat een “liposoom” van jodium voor een verzekerde en vlotte opname
. ondersteunt de schildklierfunctie, het energiemetabolisme, de lichamelijke groei en de verstandelijke ontwikkeling
. voor een normale huid, botten, haren en nagels

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

JODIUM PLATINUM (120 V-CAPS)


Omschrijving
Het sporenelement jodium vervult een aantal zeer belangrijke functies in het lichaam, vooral op het vlak van schildklierfunctie, energiemetabolisme, lichamelijke groei en de verstandelijke ontwikkeling. Toch komt jodiumgebrek zeer veel voor in onze westerse leefwereld: naast vitamine D-gebrek is het zelfs het meest voorkomende voedingstekort.

Met JODIUM PLATINUM bestaat nu een vorm van jodium die door de befaamde “liposoomtechniek” niet alleen uitstekend wordt opgenomen, maar ook zeer goed wordt verdragen. Dankzij een omhulsel van fosfatidylcholine uit soja (zoals ook bij CURCUMA PLATINUM het geval is), wordt jodium zowel goed opgenomen in de darmen alsook door de lichaamscellen die er gebruik van maken.

Belangrijkste indicaties van JODIUM PLATINUM:

  • Verminderde schildklierfunctie (hypothyreoïdie), met verminderde productie van schildklierhormoon; overgewicht door verminderde schildklierfunctie.
  • Verminderd energieleverend metabolisme door jodiumgebrek.
  • Verminderde verstandelijke ontwikkeling en geestelijke functie door jodiumgebrek.
  • Vertraagde lichamelijke ontwikkeling door jodiumgebrek.
  • Het behoud van een normale huid, botten, haren en nagels.
  • Bijdrage in de preventie van en ondersteuning bij borstkanker.

JODIUM PLATINUM van MannaVital bevat een “liposoom” van jodium voor een verzekerde en vlotte opname.


Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Natriumjodaat (ULTRAIOD®) met 225 mcg elementair jodium (= 150 % ADH*) 351 mcg
Fosfatidylcholine (uit soja) 22,2 mg
Glutenvrij niet-gecertificeerd

Zonder suikertoevoeging

Lactosevrij

*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Gebruik

1 maal per dag 1 capsule met een glas water innemen, bij voorkeur tijdens de maaltijden of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Ongegronde angst voor teveel aan jodium en jodiumtoxiciteit!
De adviezen qua Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor jodium zijn te laag. Men is namelijk onterecht bang dat een teveel aan jodium al te snel de kans op hyperthyreoïdie (overdreven schildklierwerking) zou verhogen. Niets is minder waar: een teveel aan jodium wordt gewoon via de nieren uitgescheiden. Zo voert het traditionele Japanse dieet gemakkelijk 25 maal meer jodium aan dan het westerse! Het is zelfs zo dat een jodiumgebrek net aan de basis van bepaalde vormen van hyperthyreoïdie kan liggen: geïnduceerd door jodiumtekort kunnen bepaalde schildkliernodules (via de hypofyse) overprikkeld worden om meer schildklierhormoon aan te maken. In 7 op de 10 gevallen van hyperthyreoïdie zou zelfs het geven van een overdosis jodium onder de vorm van kaliumjodide (en af te bouwen over een aantal weken, uiteraard dit alles onder toezicht van een orthomoleculaire arts) de aanmaak van het schildklierhormoon T4 blokkeren. Dit “Wolff-Chaikoff effect” met vermindering van de aanmaak van schildklierhormoon ziet men trouwens niet zelden optreden als men medicijnen met een hoge dosis jodium geeft, zoals amiodarone bij hartritmestoornissen. Overigens, als men hyperthyreoïdie wil vermijden door jodiumsuppletie, volstaat het om de dosis jodium geleidelijk op te bouwen.


Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen