ACUTON (56 CAPS) (MANNAVITAL)

ACUTON (Sambucus nigra en Pelargonium sidoides)
. is ideaal bij winterse aanvallen
. ondersteunt de immuniteit en verlicht hoest en verkoudheden
. geeft ademhalingscomfort en verzacht keel en luchtwegen

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 1

ACUTON (56 CAPS)

 

Sambucus nigraPelargoniumBij acute winterse aanvallen is het belangrijk om vreemde indringers af te weren om het herstel te bevorderen en weer snel fit te zijn.

Acuton bevat twee kruiden die respectievelijk bijdragen tot het afweervermogen en het ademhalingscomfort: vlierbes en Pelargonium sidoides, en dit in hun correcte doseringen. Vlierbes ondersteunt de immuniteit en verlicht hoest en verkoudheden. Pelargonium sidoides geeft meer ademhalingscomfort en verzacht keel en luchtwegen.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de geneeskrachtige werking van de donker paarse vlierbessen afkomstig is van de verschillende voedingsstoffen - zoals tanninen, aminozuren, carotenoïden, bioflavonoïden, rutine en de vitaminen A, B en C - die erin aanwezig zijn. Een van de grootste voordelen van vlierbessen is hun immuniteitsverhogende eigenschap. De vlierbes is dan ook geschikt om een verkoudheid, griep, verstopte neus, luchtwegenaandoening en gistinfectie te behandelen. Het sap van vlierbessen heeft ook een positieve invloed op de gevolgen van chronische aandoeningen zoals astma en diabetes (suikerziekte).

Pelargonium sidoides verbetert de lichaamsweerstand door middel van het galluszuur en de methylesters die erin aanwezig zijn. Het ondersteunt het lichaam in de strijd tegen virussen en bacteriën en helpt slijm op te lossen. In de longen voorkomt het de aanhechting van virussen en bacteriën op de longslijmvliezen. Het verhindert tevens de uitbreiding van de reeds aanwezige virussen. Algemeen gezien verkort het de ernst en de duur van keel-, neus- en luchtwegeninfecties zoals bij een verkoudheid, bronchitis (1, 2), sinusitis, tonsilitis, rhinitis, otitis media (middenoorontsteking), angina, keelontsteking of griep.
Pelargonium sidoides kan ook worden ingezet bij maag- en darmklachten. Het voorkomt bijvoorbeeld dat de Helicobacter pylori of 'spiraalvormige bacterie van de maagportier' zich aan de maagwand vasthecht.

Tevens bevat Acuton de mineralen zink en selenium en de vitaminen A, C en D die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem en essentieel zijn voor een optimale weerstand.


ACUTON van MannaVital is vrij van gluten en lactose, zonder suikertoevoeging en wordt heel goed opgenomen in het lichaam.

Actieve ingrediënten per vegetarische capsule
Vlierbessenextract (Sambucus nigra), gestandaardiseerd op 30 % anthocyanen 155 mg
Pelargonium sidoides, gestandaardiseerd op 25 % galluszuur 75 mg
Vitamine C (ascorbinezuur, 4 caps = 225 % ADH) 45 mg
Selenium III verrijkte gist 0,1 % (4 caps = 105 mcg selenium = 190 % ADH) 26,3 mg
Zinkcitraat (4 caps = 22,5 mg zink = 226 % ADH) 18,1 mg
Gemengde carotenoïden 7,5 % (vit A, 4 caps = 300 % ADH) 8 mg
Vitamine D3 (cholecalciferol, 4 caps = 150 % ADH) 1,88 mcg
Zonder suikertoevoeging
Lactosevrij   

Gebruik
1 capsule 4 maal per dag of 2 capsules 2 maal per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Voorzichtig gebruiken als u antistollingsmiddelen inneemt.

(1) Agbabiaka TB, Guo R, Ernst E. Pelargonium sidoides for acute bronchitis: a systematic review and meta-analysis. Phytomedicine. 2015 May (5):378-85.
(2) Matthys H, Funk P. EPs 7630 improves acute bronchitic symptoms and shortens time to remission. Results of a randomised, double-blind, placebo-controlled, multicentre trial. Planta Med. 2005 Aug;74(6):686-92.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

BewarenBewarenBewaren

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen