Lees meer over het gebruik van voedingssupplementen tijdens een kankerbehandeling ...

Stichting tegen Kanker meldt dat 54 tot 81 % van de kankerpatiënten gebruikt maakt van voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, kruiden, …) om hun genezing te bevorderen, de bijwerkingen van hun behandeling te verminderen en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Veel mensen zijn er zich echter niet van bewust dat voedingssupplementen naast positieve effecten, ook ongewenste, negatieve effecten kunnen veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze bijvoorbeeld de behandeling tegenwerken of de ziekte verergeren.

We vinden het daarom onze plicht om patiënten daarop te wijzen en hen aan te sporen om zich te informeren over het gebruik van voedingssupplementen bij hun behandelend geneesheer of het gebruik ervan mee te delen.

Deze tabel met 20 vaak gebruikte voedingssupplementen (bron: Stichting tegen Kanker, 2015) geeft u een zicht op hun al dan niet gewenst gebruik tijdens bepaalde kankerbehandelingen. Voor nog meer specifieke informatie verwijzen wij u naar de Wegwijzer van Stichting tegen Kanker.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen