SAFFRATONINE (30 CAPS) (FYTOSTAR )

. saffraan draagt bij tot een positieve stemming en meer emotionele balans
. bevordert een rustige en ontspannen houding

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 1

SAFFRATONINE (30 CAPS)


saffraanAls stress het u moeilijk maakt om positief en opgewekt te blijven ...

Saffraan wordt gewonnen uit de saffraankrokus (Crocus sativus). De stijlen en de stempels (delen van de stampers) die zowel smaak- als kleurstof zijn, worden handmatig geoogst en nadien gedroogd in de zon of in droogkasten. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij. Daarom wordt saffraan ook wel het rode goud genoemd. De beste kwaliteit is afkomstig van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen.

Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water op korte tijd diepgeel te kleuren.

Saffraan wordt onder meer gebruikt in sauzen, rijst- en visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. In Spanje is het een onmisbaar ingrediënt in paella, de Italianen gebruiken saffraan in risotto en de Belgen in rijstpap. Het is ook een belangrijk bestanddeel van fernet, een kruidige, bittere sterkedrank.

De chemische stof die in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de kleur van saffraan is crocine. De smaak wordt vooral bepaald door picrocrocine en het aroma door safranal.

SAFFRATONINE van Fytostar bevat een gestandaardiseerd saffraanextract dat helpt het emotionele evenwicht, een positieve ingesteldheid en een goed humeur te bewaren. Het saffraanextract ondersteunt de innerlijke rust tijdens spanningen of emotioneel beladen perioden en grote veranderingen in het leven.

Vitaminen B1, B3, B6, B8 en B12 uit het vitamine B-complex helpen bovendien bij het behoud van een goede werking van het zenuwstelsel.

Ingrediënten per 2 capsules
Crocus sativus extract (gestandaardiseerd saffraanextract) 70 mg
- Safranal 2 %
- Crocine en picrocrocine
B1 1,1 mg -100 % RI
B2 1,4 mg - 100 % RI
B3 16 mg - 100 % RI
B6 1,4 mg - 100 % RI
B8 50 mcg - 100 % RI
B9 200 mcg - 100 % RI
B12 2,5 mcg -100 % RI
(RI: Referentie Inname)

Gebruik
1 à 2 capsules ’s morgens bij het ontbijt.

Opmerking
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen