. Zeer speciale, zwarte thee uit Taiwan
. Thee met een eerder rokerig en krachtig aroma
Aantal: | 1 |
Omschrijving
Zeer speciale, zwarte thee uit Taiwan. Lapsang of zheng shan geeft aan dat dit een zeer kwalitatieve thee is. Doordat de gefermenteerde theeblaadjes gedroogd worden boven brandend cederhout (in plaats van in open lucht of in droogkamers zoals bij traditionele zwarte thee) krijgt de thee een uitgesproken rokerig aroma. Dit is een fantastische thee voor liefhebbers. De thee kan geserveerd worden bij kruidige gerechten - hot en spicy food - en bij kaasschotels. Als digestief of in combinatie met een whisky is deze sterke thee een absolute aanrader.
Ingrediënten
Zakje met 100 g thee
Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 95 °C
Trektijd: max. 5 minuten
De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.