ROGISTAT RODE GEFERMENTEERDE RIJST (120 V-CAPS) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

RODE GEFERMENTEERDE RIJST (rodegistrijst of koji)
. draagt bij tot het bekomen van een normaal cholesterolgehalte
. ondersteunt de normale werking van de bloedcirculatie, het hart en de bloedvaten

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

ROGISTAT RODE GEFERMENTEERDE RIJST (120 V-CAPS)


red yeast riceRode gefermenteerde rijst (Red Yeast Rice) of rodegist-rijst, 'koji' in het Japans, wordt in Azië reeds eeuwenlang als een traditioneel voedingsmiddel of geneeskrachtige voeding beschouwd. Door gewone rijst te laten fermenteren met het gist Monascus purpureus worden de rijstkorrels donkerrood.

Een van de actieve stoffen, monacoline K (mevinoline), staat erom bekend het totale cholesterolgehalte, LDL-cholesterol en triglyceriden in het lichaam te verlagen. Rode gefermenteerde rijst bestaat echter niet alleen uit monacoline K maar uit een natuurlijk complex van meerdere substanties die samen ervoor zorgen dat het cholesterolgehalte tot op een natuurlijk niveau wordt teruggebracht. Belangrijk daarbij is dat de ’goede’ HDL-cholesterol niet (vaak is er zelfs een kleine stijging) wordt verlaagd en dit in tegenstelling tot de cholesterolsyntheseremmers (statines).

Het gebruik van rode gefermenteerde rijst onder de vorm van een supplement geeft geen aanleiding tot vervelende bijwerkingen zoals zeurende pijn in pezen en spieren (die wel voorkomen bij het gebruik van statines) en kan u helpen bij het streven naar een gezond hart, gezonde bloedvaten en een gezond leven.

ROGISTAT RODE GEFERMENTEERDE RIJST van Deba Pharma is hypoallergeen en bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe.

Samenstelling per plantaardige capsule
Rode gefermenteerde rijst of Red Yeast Rice (Oryza sativa, 1,50 % monacoline K) 640 mg

Gebruik
1 capsule (eventueel met Q10 van Deba Pharma) per dag met een beetje water bij voorkeur na het avondmaal of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Om verschillende redenen mogen we stellen dat vooral de combinatie met co-enzym Q10 een belangrijke meerwaarde geeft aan gefermenteerde rode rijst. Zeker als het gaat om mensen met een lage lichaamseigen synthese van co-enzym Q10 in de lever of mensen met een dieet arm aan co-enzym Q10 (vette vis, kwaliteitsvlees, ongeraffineerde oliën, noten zaden, pinda … ).

Om het risico op nevenwerkingen te vermijden neem liever niet samen met alcohol en cholesterolverlagers (statines); afgeraden voor kinderen, zwakke ouderen, zwangere vrouwen en bij borstvoeding; niet bij ernstige spier-, nier- of leverziekte.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen