KELP (100 TABLETTEN) (DEBA PHARMA HEALTH PRODUCTS)

KELP (zeewier)
. ondersteunt de werking van de schildklier en het zenuwstelsel
. helpt om gewicht te verliezen (of om bij te komen)
. kan een rol spelen bij het behandelen van spijsverteringsproblemen, winderigheid en hardnekkige constipatie

Lees meer over de eigenschappen van dit product...

KELP (100 TABLETTEN)


kelpDit fantastische zeewier bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel. Kelp bevat niet alleen vitamine B2, niacine, choline, caroteen en algeninezuur maar bovendien ook nog 23 mineralen.

Vanwege het gehalte aan natuurlijk jodium heeft kelp een normaliserende uitwerking op de schildklier. Door kelp te gebruiken bij schildklierproblemen, kunnen magere mensen gewicht winnen terwijl eerder gezette mensen gewicht kunnen verliezen. Jodium is noodzakelijk voor de vorming van schildklierhormonen en speelt dus een rol bij de groei en de stofwisseling.

Jodium is tevens belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en ondersteunt de energievoorziening.

Bij een tekort aan jodium kan zwelling van de schildklier ontstaan. Bij kinderen kan dat een lichamelijke en geestelijke groeiachterstand veroorzaken. Bij volwassenen kan het vochtophoping, verminderd denkvermogen en vertraagde reacties teweegbrengen.

KELP van Deba Pharma is hypoallergeen, bevat geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, gist, suiker, lactose, gluten, maïs, soja, zout, zetmeel, melk en tarwe en werd gecontroleerd op zware metalen, verontreiniging en bacteriën.

Samenstelling per tablet
Jodium (uit Laminaria digitata en Ascophyllum nodosum) 125 mcg - 83,33 % ADH

Gebruik
1 tablet per dag of zoals voorgeschreven.

Opmerking
Jodiumtabletten worden sterk aangeraden voor mensen die worden blootgesteld aan radioactief jodium, bijvoorbeeld bij een kernramp. Het radioactieve jodium kan immers via de luchtwegen, de huid of door het innemen van besmet voedsel in het bloed terechtkomen. Aangezien de schildklier geen onderscheid kan maken tussen normaal jodium en radioactief jodium wordt ook het schadelijke radioactieve jodium opgeslagen. De kans op kanker en andere (schildklier)aandoeningen kan daardoor fel toenemen. Vooral ongeboren kinderen, baby´s en jonge kinderen zijn daarvoor uiterst gevoelig. Door zelf een aanbevolen hoeveelheid jodium in te nemen en daarmee de schildklier te verzadigen zullen geen schadelijke radioactieve jodiumdeeltjes kunnen worden opgenomen en opgeslagen in het lichaam maar via de urine en de ontlasting worden verwijderd.

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, baby's en jonge kinderen mogen dus een specifiek aanbevolen hoeveelheid jodium innemen bij stralingsgevaar. Zwangere vrouwen beschermen daardoor niet alleen zichzelf maar ook hun ongeboren kind.

De inname van jodiumtabletten wordt echter niet aangeraden als u allergisch bent aan jodium, aan een zeldzame huidziekte of aangeboren spierziekte lijdt, schildklierproblemen had of heeft of ouder bent dan 40 jaar. Gelieve in die gevallen altijd contact op te nemen met uw geneesheer om de voor- en nadelen van een aangepaste jodiuminname te bespreken.

Blijf bij een mogelijke blootstelling aan radioactief jodium (bijvoorbeeld bij een kernramp) binnen en houd ramen, deuren, … gesloten zodat u niet wordt blootgesteld aan radioactieve deeltjes. Volg de aanbevelingen op die via de media worden verstrekt.

Jodiumtabletten bieden geen bescherming tegen andere radioactieve stoffen zoals cesium of strontium. Daartegen kunt u zich enkel beschermen door tijdig te schuilen en te voorkomen dat de (binnen)lucht besmet raakt.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen