CONCAP KETON DRINK - UITHOUDING EN KRACHT (500 ML) (CONCAP SPORT ENERGY BOOST)

CONCAP KETONEN - UITHOUDING EN KRACHT
. onderzoekers noemen ketonen een superbrandstof
. ondersteunen de uithouding en het herstelvermogen
. goed nieuws voor onze wielergoden en atletiekhelden

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 11

CONCAP KETON DRINK - UITHOUDING EN KRACHT (500 ML)


OmschrijvingTopsporters presteren gemiddeld vijftien procent beter wanneer ze de ‘superbrandstof’ ketonen innemen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de KU Leuven (1). Goed nieuws voor onze wielergoden en atletiekhelden.

Wat zijn ketonen?
In principe geven de koolhydraten en suikers in onze voeding ons de nodige energie om te functioneren. Wanneer ze volledig zijn opgebrand, treedt een mechanisme in werking om onze hersenen en spieren draaiende te houden: onze lever zet dan eiwitten en vetten om in ketonen, die het werk overnemen. Tegenwoordig kan je ketonen ook gewoon in flesjes kopen.

Waarom zijn ze een wondermiddel voor topsporters?
Onderzoekers noemen ketonen een ‘superbrandstof’. Ze circuleren al langer in topsportmilieus – het is voor alle duidelijkheid géén doping – maar nu blijken de effecten veel groter dan gedacht. Hespel liet voor zijn onderzoek een groep fitte studenten drie weken lang een mini-Ronde van Frankrijk rijden. De ene groep kreeg ketonen, de andere niet. Bleek dat de prestaties van die eerste groep gemiddeld vijftien procent hoger lagen.
“Atleten die overtraind geraken, kunnen geen hoge hartslag meer krijgen, wat wijst op een overbelasting van het zenuwstelsel”, zegt Hespel. “Met ketonen zijn ze veel langer in staat om een maximale hartfrequentie te behouden. Bij overtraining gaan onze hersenen ook meer adrenaline maken wat een negatieve impact heeft op de slaap. Terwijl slapen nog steeds de beste manier is om te recupereren in de topsport. Ketonen gaan de productie van adrenaline tegen.”

Zijn er andere gunstige effecten?
Daarvoor is verder onderzoek nodig, maar de eerste voorlopige resultaten wijzen erop dat ketonen zouden kunnen helpen tegen een aantal ziektes. “Het gaat onder meer over parkinson, suikerziekte en kanker”, zegt Hespel. “Het potentieel van ketonen zit hem vooral in de preventie of behandeling van een aantal ziektes.”
Als op lange termijn blijkt dat ketonen over het algemeen een gunstig effect hebben op onze gezondheid, dan zou het volgens Hespel zelfs als standaardingrediënt kunnen worden toegevoegd aan eender welk voedingsmiddel.

CONCAP KETON DRINK - UITHOUDING EN KRACHT (500 ML) van Concap is een vloeibare formule verpakt in een fles van 500 ml die bij stevige inspanningen de uithouding en het herstelvermogen ondersteunen.

Ingrediënten per dagportie (1 doseerdop of 20 ml)

L-carnitine 1600 mg

Framboosketonen (Rubusidaeus) 400 mg
Cafeïne 80 mg

Extract van grapefruit (Citrus paradisi) 40 mg
Citroenzuur
Citroenaroma

Kaliumsorbaat

Natriumbenzoaat

Voedingswaarden per 100 ml
0 kcal/0 kJ
L-carnitine 8000 mg
Framboosketonen 2000 mg
Cafeïne 400 mg
Grapefruit extract 200 mg

Gebruik
Ketonen zijn lichaamseigen stoffen die vetten omzetten in energie nadat de suikerreserves zijn uitgeput. Door 20 ml ketonen per dag in uw sportvoeding of voedingssupplementen toe te voegen (bv. in uw drinkbus of bidon om te gebruiken tijdens de activiteit, is heel efficiënt), vervroegt u dat proces om beter te kunnen presteren.
Door extra ketonen (2 à 3 x 20 ml per dag) onverdund te gebruiken ervaart een sporter ook een positief effect bij het streven naar gewichtsverlies.

(1) Uit: Topsporters zweren bij “prestatieverhogende stof”: zijn ketonen het nieuwe wondermiddel? Het Nieuwsblad 5 mei 2019.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen