Welke voedingssupplementen kunnen helpen bij zenuwpijn en rugpijn?

Welke voedingssupplementen kunnen helpen bij zenuwpijn en rugpijn?

SOD en liponzuur kunnen helpen bij zenuwpijnen, ishialgie, lagerugpijn, carpal tunnel syndroom, ...

Oxidatieve stress en ontstekingen staan de genezing van een overbelaste rug in de weg. Italiaanse onderzoekers hebben sterke resultaten neergezet met liponzuur en SOD (Superoxide dismutase), twee natuurlijke antioxidanten. Deze combinatie laat toe om het gebruik van pijnstillers tegen rugpijn drastisch te reduceren. Na de studie nam slechts 8 % van de patiënten nog pijnstillers, en dit al na 20 dagen behandeling! Aan het begin van de studie kon bijna drie kwart van de patiënten niet zonder pijnstillers. De behandeling was zonder bijwerkingen.

SOD is een enzym dat niets anders doet dan voortdurend vrije zuurstofradicalen opruimen. Vrije radicalen richten veel schade aan in het lichaam wanneer ze niet op tijd ingedijkt worden. Het lichaam maakt zelf SOD aan, maar sommige mensen hebben meer nodig.

Ook (alfa)liponzuur is een sterk antioxidant. In Duitsland is het zelfs goedgekeurd voor de behandeling van diabetische zenuwpijn. Een natuurlijke en veilige behandeling als deze zal nodig zijn voor de vele rugpijnlijders onder ons: minstens 15 % van de bevolking heeft er wel eens last van. Meestal gaat het om lagerugpijn.

Bronnen:
. ABC Gezondheid
. Battisti E et al. Alpha lipoic acid and superoxide dismutase in the treatment of chronic low back pain. Eur J Phys Rehabil Med. 13;49:1-6.Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen