Wat is metabool syndroom?

Wat is metabool syndroom?

Wat is metabool syndroom?

Een verzamelnaam van heel wat aandoeningen met volgende kenmerken: overgewicht of zelfs obesitas, lipidenstoornissen (abnormaal hoog vet- en cholesterolgehalte in het bloed), bloeddrukverhoging, een verstoorde bloedsuikerspiegel, chronische ontstekingen, oxidatieve stress, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes en veel andere ziekten.

Metabool syndroom

Een belangrijke oorzaak hiervan is overvoeding met ongezond voedsel met een tekort aan goede nutriënten, en te weinig beweging. Wetenschappers hebben aangetoond dat metabool syndroom slechts voor 10 % genetisch bepaald is en 90 % door leefstijl.
 
Dit is dan meteen ook het goede nieuws. Dit betekent dat men heel wat van deze aandoeningen kan voorkomen en zelfs genezen.

Plan van aanpak

Voeding aanpassen
Nutriënten zijn voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Ze zitten voornamelijk in groenten, fruit, noten, zaden en kruiden en zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Volgens de nieuwe voedingsdriehoek dienen we dagelijks 2 porties groenten te eten om dit te behalen. Eet maximaal 1 keer per dag brood.

Lifestyle aanpassen
Lifestyle aanpassen

Ondersteuning met voedingssupplementen
Een aantal kruiden en vitaminen ondersteunen het activeren van de vetverbranding en het herstel van de bloedsuikerspiegel.
. Activeren van de vetverbranding kan met behulp van hydroxycitroenzuur uit Garcinia cambogia.
. Samen met chroom en choline zal de bloedsuikerspiegel stabiliseren.
. Inositol biedt ondersteuning bij emo-eten en stress-eten.

Ontdek hier alle details over Alfa Lipid.

Met dank aan NutrifarmaWij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen