Twee bijzondere paddenstoelen om de prestaties van atleten en sportievelingen te boosten of om vermoeidheid en burn-out te bestrijden

Twee bijzondere paddenstoelen om de prestaties van atleten en sportievelingen te boosten of om vermoeidheid en burn-out te bestrijden

Twee bijzondere paddenstoelen om de prestaties van atleten en sportievelingen te boosten of om vermoeidheid en burn-out te bestrijden

Mensen zijn al duizenden jaren gefascineerd door paddenstoelen. Paddenstoelen zijn vruchtlichamen van een fijn netwerk van schimmeldraden (mycelium of zwamvlok). Eenvoudig voorgesteld is een paddenstoel van een schimmel wat een appel is voor een appelboom. Zoals een appelboom herkenbaar is aan zijn appels, is een schimmel vooral herkenbaar aan de paddenstoelen die hij voortbrengt. Schimmels worden dan ook meestal naar hun paddenstoelen genoemd.

Paddenstoelen zijn er niet alleen in allerlei kleuren, soorten en maten, sommige, zoals reishi, shiitake, maitake, cordyceps, chaga en lion’s mane, bevatten onder andere waardevolle polysachariden, waaronder bèta-1,3 glucans en andere bètaglucanen en kunnen daardoor uitermate bevorderlijk zijn voor de lichamelijke en/of geestelijke gezondheid.

Twee paddenstoelen zijn uitermate geschikt voor atleten, sportievelingen, en om vermoeidheid en burn-out te bestrijden:

REISHI
Reishi 'The Mushroom of Immortality' wordt traditioneel gebruikt voor het ondersteunen van de leverwerking en het stimuleren van het immuunsysteem. Wetenschappelijk onderzoek geeft verder aan dat reishi een heel sterke positieve invloed heeft op de totale gezondheid, het algemeen welzijn, de vitaliteit en het geestelijk relaxerend vermogen.

Reishi wordt daarbij aanzien als dé paddenstoel om ontstekingen te bestrijden, wordt gebruikt als een natuurlijk antihistaminicum, helpt om allergieën (hooikoorts) en eczeem te verlichten, vermindert pijn bij reuma en artritis, versnelt het herstel en de revalidatie bij sportletsels en bezit voedingsstoffen die het verouderen tegengaan (anti-aging).

CORDYCEPS
Cordyceps 'The Emperor's Mushroom' wordt traditioneel gebruikt voor het ondersteunen van de lichaamsenergie en -prestaties.

Cordyceps wordt daarbij aanzien als dé paddenstoel voor de viriliteit, verbetert de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid, onderhoudt het hormonale evenwicht, voorkomt vermoeidheid, ondersteunt de zuurstofopname (bijvoorbeeld bij sportprestaties), de longfunctie en de nierwerking.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zetten therapeuten REISHI en CORDYCEPS in tijdens de herstelperiode na ziekte en bij vermoeidheid, chronische vermoeidheid, voorjaarsmoeheid, energiegebrek, burn-out, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, verminderd geheugen, verminderd concentratievermogen, chronische leverontsteking, huidaandoeningen, metaboolsyndroom, prediabetes, ouderdomsdiabetes (type 2), insomnia, slaapstoornissen, angst, stress, neurose, hoogteziekte, vruchtbaarheidsstoornissen, pijnklachten, zware werkomstandigheden en sportieve activiteiten.

Veel succes en deel uw ervaringen ... uw mening wordt ook door ons erg gewaardeerd!Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen