Pijnlijke gewrichten? Probeer curcuma, het ontstekingsremmend topkruid uit de natuur!

Pijnlijke gewrichten? Probeer curcuma, het ontstekingsremmend topkruid uit de natuur!

Curcuma longa (kurkuma of geelwortel) zorgt voor smaak en kleur in currygerechten en wordt reeds eeuwenlang als geneesmiddel gebruikt in India en China.

Curcuma is een topkuid om, zonder maag- of darmlast te veroorzaken, allerhande ontstekingen te bedwingen. De weldadige effecten van curcuma op onder andere het prikkelbaredarmsyndroom zijn reeds langer bekend. Curcuma verbetert tevens uw leverwerking en verhoogt de cholesterolafscheiding via de gal.
 
Bij onderzoek is tevens gebleken dat curcumine de hersenen (bij ratten) beschermt tegen beschadiging door cyanide, lood en cadmium en een rol kan spelen bij het afremmen van de ziekte van Alzheimer en bepaalde kwaadaardige tumoren (Prof. Dr. D. Khayat, ‘Kanker voorkomen doe je ook zelf’).

De combinatie met piperine zorgt voor een twintigvoudige toename van de opname van de curcuminoïden en een voldoende sterke en verlengde werking in het lichaam. In vergelijking met conventionele ontstekingsremmers treedt curcumine traag in actie. Het kan drie dagen tot acht weken duren voor de behandeling aanslaat. Sommige artrosepatiënten echter, voelen al na vier dagen verbetering. De werking van curcumine kan nog versterkt worden door het innemen van Boswellia serrata.

Samengevat, curcuma remt ontstekingen bij gewrichtsklachten, beperkt de veroudering van het kraakbeen, helpt de soepelheid van de gewrichten behouden, vermindert spierstijfheid, beschermt tegen vaatwandaantasting en ondersteunt de lever en de galwegen.

Veel geluk en deel uw ervaringen ... uw mening wordt ook door ons erg gewaardeerd!

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen