Moe en uitgeput? Met dit klavertje vier geraakt u er terug bovenop!

Moe en uitgeput? Met dit klavertje vier geraakt u er terug bovenop!

Omdat de kwaliteit van onze levensmiddelen vaak laag is kampen meer en meer mensen met een tekort aan de broodnodige voedingsstoffen.

1. Vitaminen
Dagelijkse bezigheden, sportieve activiteiten, omstandigheden zoals koude of hitte, allergieën en allerhande aandoeningen zorgen voor extra stress en een verhoogde behoefte. Vitaminen innemen is dan ook geen overbodige luxe. We denken hierbij aan B-vitaminen, vitamine C, vitamine D3, vitamine E en vitamine K2. Aanvullen kan uiteraard ook met een multivitaminenpreparaat.
Lees meer over vitaminen ...

2. Mineralen
Ook mineralen ondersteunen allerhande belangrijke lichaamsprocessen. Tijdens allerhande activiteiten gaan, onder andere door het zweten, veel mineralen verloren met krampen en verminderde prestaties tot gevolg. Een multimineralenpreparaat met onder andere calcium, magnesium, selenium en zink die belangrijk zijn voor de energieproductie, een gezonde dosis testosteron, het goed functioneren van de spieren en de weefselvernieuwing is hierbij een verstandige keuze. 
Lees meer over mineralen ...

3. Antioxidanten
Vrije radicalen ontstaan ten gevolge van de eigen lichaamsstofwisseling, omgevingsfactoren en stress en zijn verantwoordelijk voor ontstekingen, ziekte en verouderingsprocessen. Sporten en zware inspanningen kunnen de aanwezige vrije radicalen zelfs tot vier maal verhogen. Ook ten gevolge van bijvoorbeeld luchtvervuiling en geneesmiddelen dringen vrije radicalen uw lichaam binnen. Daarom is het aangewezen om in de strijd tegen vrije radicalen uw lichaam te ondersteunen door voldoende antioxidanten in te nemen.
Lees meer over antioxidanten ...

4. Eiwitten
Allerhande spieractiviteiten zorgen er als het ware voor dat uw lichaam kleine letsels oploopt. Een tekort aan eiwitten verhoogt daarbij de kans op blessures, zwellingen, ontstekingen en scheurtjes in spieren, pezen en gewrichten. Neem daarom bijvoorbeeld na uw training steeds een hoogwaardig eiwitsupplement dat alle essentiële aminozuren bevat om het herstel van uw lichaam te bevorderen. BCAA (branched-chain amino acid of vertakte aminozuren) bevatten drie essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine die niet door het lichaam zelf kunnen aangemaakt worden. Ze beïnvloeden in sterke mate de eiwitsynthese en stimuleren daardoor het spierherstel en de opbouw van spiermassa. BCAA-aminozuren kunnen ook preventief vóór de training of wedstrijd ingenomen worden om spierafbraak te verminderen. Glutamine verbetert dan weer de werking van uw immuunsysteem, verhoogt uw sportieve en mentale prestaties en bevordert de wondgenezing. Carnitine heeft een positieve invloed op het spierherstel, stimuleert de toename van uw spieren en vermindert uw vetmassa.
Lees meer over aminozuurtherapie ...

Veel succes en deel uw ervaringen ... uw mening wordt ook door ons erg gewaardeerd!

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen