Geen enkel voedingsmiddel is gezonder dan waterkers

Geen enkel voedingsmiddel is gezonder dan waterkers

Geen enkel voedingsmiddel is gezonder dan waterkers

PFV’s (superfoods) zijn voedingsmiddelen met een hoge nutriëntendichtheid waarvan is aangetoond dat ze gezondheidsrisico’s verlagen. Waterkers komt in een wetenschappelijk onderzoek alvast uit de bus als het gezondste voedingsmiddel.

De Amerikaanse overheidsdienst ’Centers for Disease Control’ (CDC) maakte enkele jaren geleden een lijst van ’Powerhouse Fruits and Vegetables’ (PFV’s). Officieel definieerde het CDC deze als ’voedingsmiddelen die gemiddeld per honderd calorieën 10 % of meer bevatten van de dagelijks aanbevolen inname van zeventien essentiële nutriënten’. Ook stelde het CDC, op basis van wetenschappelijk onderzoek, een classificatieschema van deze voedingsmiddelen op.

Waterkers kwam daarbij met een ruime voorsprong uit de bus als het voedingsmiddel met de hoogste nutriëntendichtheidsscore. Waterkers is immers een calorie- en natriumarme groente die rijk is aan calcium, ijzer, kalium, vitamine C en carotenoïden. Waterkers bevat bovendien een hoog gehalte aan bioactieve moleculen zoals enzymen, indolen, flavonoïden en etherische oliën.

Waterkers heeft een positieve invloed op de lever, de darmen, de schildklier en de immuniteit. Ze staat in het bijzonder gekend als een sterke ontgifter, waardoor het een goed voedingssupplement is voor mensen die over een lange termijn synthetische geneesmiddelen moeten slikken. Ook mensen die kampen met vermoeidheid of vrezen voor een kater doe er goed aan om waterkers in te nemen. Waterkers geneest geen kanker maar kan wel een enorme ondersteuning betekenen voor kankerpatiënten door het hoge gehalte aan zwavelhoudende stoffen (gluconasturtiine). Wetenschappelijke studies bevestigen dat die stof de weerstand van het lichaam tegen bepaalde kankerverwekkende stoffen verhoogt.

Bron: Joris Hendrickx, Mediaplanet. 

Veel succes en deel uw ervaringen ... uw mening wordt ook door ons erg gewaardeerd!

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen