Drie heerlijke mushroomdrankjes die u moet proberen

Drie heerlijke mushroomdrankjes die u moet proberen

Regen, regen en nóg meer regen. Het is koud, vies en nat weer. Echt herfstweer dus. Dit vraagt om een heerlijk, warm drankje met mushrooms. Wij hebben in ieder geval drie hele lekkere recepten. Makkelijk, snel en met ingrediënten die u vaak wel in huis hebt. Behalve de mushroompoeders misschien ;-), maar met de herfst en winter in het vooruitzicht is dit een must in uw keuken. Medicinale paddenstoelen (of mushrooms) bevatten namelijk een combinatie van krachtige stoffen om u weer in balans te brengen. Helemaal natuurlijk, zonder de tussenkomst van kunstmatige middelen. Met deze recepten kunt u mushrooms op een hele lekkere manier innemen. Wij zeggen: doen!

1. Chai Latte met Lion’s Mane
Lion’s Mane is de paddenstoel die bekend staat vanwege de cognitieve boost die het geeft aan de hersenen. Deze paddenstoel zit boordenvol met polysaccharide HEM, wat een gunstige uitwerking heeft op de neurotransmitters en myeline in de hersenen en het zenuwstelsel. De perfecte concentratieboost als u echt even moet knallen. Combineer dit met wat melk, kaneel, gember en cacao en u hebt een heerlijk drankje! Echt genieten.

Benodigdheden
1 schepje Mushrooms4Life Lion’s Mane poeder
1/4 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel cacaopoeder
300 ml (plantaardige) melk naar keuze (wij vinden kokosmelk erg lekker)
kokospalmsuiker (naar smaak)

Werkwijze
Verwarm de (kokos)melk. Mix daarna alle ingrediënten door elkaar met een blender of staafmixer. Dit drankje is ook erg lekker om koud te drinken.

2. Matcha Latte met Mycomplex
Matcha is een groene thee die als superfood wordt verkocht. Matcha is rijk aan antioxidanten, vitamine C, selenium, zink en magnesium. Het brengt uw lichaam en geest in balans én zorgt voor meer energie. Combineer dit met de Mycomplex van Mushrooms4Life en u hebt een waardevolle mix te pakken. De Mycomplex bevat drie krachtige paddenstoelen: Reishi, Cordyceps en Maitake. Elke paddenstoel heeft zijn eigen voordelen, vooral op het gebied van weerstand en energie.

Benodigdheden
1 theelepel Matcha poeder
1 schepje Mushrooms4Life Mycomplex poeder
1 tot 2 theelepel(s) Maringa poeder (niet verplicht, maar maakt het wel extra lekker)
300 ml plantaardige melk naar keuze
kokospalmsuiker (naar smaak)

Werkwijze
Verwarm de gekozen melk. Voeg daarna alle ingrediënten toe en mix dit door elkaar met een blender of staafmixer. Klaar is kees. Enjoy!

3. Reishi chocolademelk
Reishi en chocolademelk; het beste van twee werelden. De Reishi-paddenstoel is de breedst inzetbare paddenstoel van allemaal en bevat een rijke mix aan polysachariden en triterpenen. Daardoor krijgt deze paddenstoel adaptogene eigenschappen waardoor u ondersteunende en balancerende effecten ervaart. Er zijn ook mensen die zweren bij Reishi om een allergie te behandelen. Vooral bij een pollenallergie schijnt het wonderen te verrichten.

Benodigdheden
3 schepjes Mushrooms4Life Reishi poeder
1 theelepel cacaopoeder
1 eetlepel ahornsiroop, honing of agave
200 ml chocolade (hazelnoot) drank
1/4 theelepel kaneel

Werkwijze
Verwarm de chocolademelk. Voeg daarna alle ingrediënten toe en roer dit door elkaar. Voor een schuimlaagje gaat u er even kort met de staafmixer doorheen. Maak het drankje helemaal compleet met wat slagroom en cacaopoeder er bovenop. Smullen!

Meer weten over paddenstoelen en de werking ervan? 

Bron: De Gezonde WereldWij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen