Bent u verslaafd aan neusspray? Een neusspray op basis van zilver en zink kan hulp bieden.

Bent u verslaafd aan neusspray? Een neusspray op basis van zilver en zink kan hulp bieden.

Bent u verslaafd aan neusspray? Een neusspray op basis van zilver en zink kan hulp bieden.

Neusverkoudheden ontstaan doordat het lichaam als reactie op een virus- of bacteriële infectie, een ontsteking aanmaakt waarbij het slijmvlies opzwelt. Dit geeft de ‘typische’ verstopte neus en kan ook uitbreiden naar keel, oren en voorhoofd- en bijholten.

Veel mensen gebruiken dan een neusspray op basis van de werkzame stof xylometazoline of oxymetazoline (vaak verkocht onder de merknaam Otrivin® of Nasivin®). Dit werkt snel, doordat het de bloedvaten vernauwt in het neusslijmvlies, waardoor er meer ruimte komt om adem te halen. Echter, een dergelijke neusspray geneest de verkoudheid niet.

Pas als de virussen en bacteriën door het immuunsysteem zijn opgeruimd zal de ontsteking stoppen en de zwelling verdwijnen. Wanneer het immuunsysteem niet sterk genoeg is, zal de verkoudheid aanhouden waardoor mensen de spray op basis van xylometazoline of oxymetazoline langer blijven gebruiken dan de toegestane 5 tot 7 dagen.

Bij langer gebruik raken de bloedvaten echter gewend aan xylometazoline of oxymetazoline en wanneer dan gestaakt wordt met toediening, verwijden de bloedvaten extra waardoor het slijmvlies weer opzwelt. Er wordt opnieuw naar de spray gegrepen. Als gevolg treedt er door langdurig gebruik vaak schade op aan het neusslijmvlies en het epitheel kan zelfs volledig verdwijnen wat een chronische ontsteking kan opleveren met een ‘verslaving’ aan neusspray met xylometazoline of oxymetazoline als gevolg.

Een neusspray op basis van zilver en zink kan oplossing bieden.

  • Zilver en zink vernauwen de vaten niet, maar bestrijden de oorzaak van de zwelling en dragen bij aan het herstel van cellen en weefsels.
  • Zilver heeft een antibacteriële en ontsmettende werking. Virussen gebruiken bacteriën als gastheer en kunnen zonder deze niet overleven.
  • Zink draagt bij aan celvernieuwing en de normale weerstand tegen stress. Een chronische aandoening is voor het lichaam ook een stresssituatie.

 

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen