BIODENT TS HERBAL ANTIBACTERIAL TOOTH VARNISH (4 SYRINGES) (BIODENT TOOTH VARNISH)

BIODENT TS
. gebruik als aanvulling op dagelijkse mondverzorging
. bij frequent suikergebruik en als u in de afgelopen twee jaar nog een gaatje had
. vermindert de kans op cariës en gingivitis

Aantal: 10

BIODENT TS ANTIBACTERIEEL TANDVERNIS OP BASIS VAN PLANTAARDIG HARS (4 SPUITJES)


Omschrijving
Hars van planten is herontdekt als middel voor wondverzorging. Eigenschappen van plantenhars zijn een werking tegen bacteriën, schimmels en virussen, en een conserverende werking, het vervalt niet in tijd. Vanwege deze eigenschappen worden plantenharsen over de hele wereld al duizenden jaren gebruikt bij wondgenezing zonder noemenswaardige negatieve gevolgen.

Sandarac is een hars verkregen uit de kleine cipresachtige boom Tetraclinis articulata. De boom komt oorspronkelijk in het noordwesten van Afrika voor en is opmerkelijk aanwezig in het zuidelijke deel van Marokko van het Atlasgebergte. De hars straalt van nature uit op de stelen van de boom en vertoont een antibacteriële werking. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sandarac een preventieve werking heeft tegen cariës en gingivitis.

Dit product is een oplossing van sandarac in ethanol. Het vloeit in de poriën van het tandoppervlak, lost dan langzaam op en heeft zo een antibacteriële werking: 1 week na gebruik 70 % minder bacteriën in tandplak en 99 % minder bacteriën die cariës veroorzaken. Hierdoor heeft Biodent TS een preventieve werking tegen caries en gingivitis.

Waarom u BIODENT TS gebruikt:

  • Gebruik Biodent TS als aanvulling op dagelijkse mondverzorging. Biodent TS kan wekelijks gebruikt worden voor maximaal 4 weken.
  • Gebruik Biodent TS bij een hoger risico op cariës: bij frequent suikergebruik of zoetigheden en als u in de afgelopen twee jaar nog een gaatje had.
  • Gebruik Biodent TS tevens om de kans op gingivitis (bloedend tandvlees) te verminderen.

Samenstelling (1 spuitje = 1,2 ml)
Ethanol uit graan of maïs (geen chloorhexidine!)
Sandarac hars

Gebruik
Met het bijgeleverde spuitje aanbrengen. Vooral op plaatsen die met een tandenborstel moeilijk te reinigen zijn.

BIODENT TS SPUITJE

Voorbereiding
Draai de afsluitcap van het spuitje.
Schroef de meegeleverde tip op het spuitje.

Aanbrengen 
Op tandoppervlak vrij van tandplak en etensresten.
Op tandoppervlak waar tandplaque moeilijk te verwijderen is met tandenpoetsen.

Vermijd overmatig contact van de vernis met de tong (door de aanwezigheid van alcohol kan het product licht branderig aanvoelen).
Gebruik ongeveer een kwart van de inhoud van het spuitje. 

1. Breng aan op tandhalzen.

BIODENT TS

2. Breng aan op kauwvlakken.

BIODENT TS

3. Breng aan tussen tanden, flossen.

BIODENT TS

4. Eet en drink 5 minuten niet. Poets daarna de tanden, spuug kleine stukjes uit. Poets voorzichtig, beschadig het tandvlees niet. De zichtbare vernis die niet weggepoetst kan worden lost in een paar uur op.

BIODENT TS

Afsluiten
Draai na het aanbrengen het tipje van het spuitje en sluit het spuitje af met de afsluitcap. Een onzichtbare hoeveelheid vernis blijft zeker een week achter in de poriën van het tandoppervlak en heeft een antibacteriële werking.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen