ABOCA NEO BIANACID - MAAGZUUR EN OPRISPINGEN (45 ZUIGTABLETTEN) (ABOCA DIGESTION)

NEOBIANACID
. natuurlijke behandeling van maagzuurproblemen zoals reflux, gastritis en een moeilijke vertering
. beschermt het maagslijmvlies en vermindert branderigheid, oprispingen en een zwaar gevoel

Lees meer over de eigenschappen van dit product...
Aantal: 11

ABOCA NEOBIANACID - MAAGZUUR EN OPRISPINGEN (45 ZUIGTABLETTEN)


Omschrijving
Maagzuurremmers vormen een van de grootste kaskrakers van de farmaceutische industrie. Bijna een miljoen Belgen slikken geregeld maagzuurremmers, Nederland zou 2,7 miljoen gebruikers tellen. Vooral ‘PPIs’ (protonpompremmers, zoals omeprazole) hebben veel nevenwerkingen en risico’s, en worden vaak genomen zonder ernstige noodzaak. 
Uit vroeger onderzoek bleek al dat PPIs het risico verhogen op cardiovasculaire aandoeningen, nierziekten en op maagdarminfecties en parasieten. Door de verstoorde spijsvertering is er ook het zware risico op tekorten van voedingsstoffen, vitamines en mineralen.
Recente studies waarschuwen bovendien voor bijkomende overlijdens, specifiek voor langetermijn-PPI-gebruikers. Uit een 10-jarig onderzoek van 405.000 ‘veteranen’ bleken er meer overlijdens bij ‘PPI-gebruikers’ dan bij andere deelnemers, stijgend met de duur van gebruik. Gemiddeld 15 maal meer cardiovasculaire overlijdens, 4 maal meer door chronische nierziekten, naast maag- en darmziekten en kankers (waarbij veel van deze personen geen echte indicatie hadden voor het gebruik van maagzuurremmers). (ABC GEZONDHEID 2019)

De innovatie van Aboca is het versterken van de barrièremechanismen van de maag en de slokdarm waarbij het slijmvlies wordt beschermd (Poliprotect) tegen contact met het maagzuur en irriterende stoffen in plaats van het maagzuur, dat nodig is voor haar eigen fysiologische functies, te verminderen.

NEO BIANACID van Aboca behandelt heel doeltreffend maagzuurproblemen en is snel werkzaam bij een branderig gevoel, maagpijn, gastro-oesofagale reflux en gastritis zonder de fysiologische functies van de maag te veranderen dankzij zijn mechanische en niet-farmacologische werking.

NEO BIANACID is ook geschikt voor de behandeling van symptomen verbonden aan dyspepsie (spijsverteringsproblemen), zoals een branderig en zwaar gevoel in de maag en windzucht; kan tevens worden gebruikt tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding, ook door kinderen ouder dan 6 jaar.

Lees meer over Neo Bianacid ...

Samenstelling per zuigtablet
100 % natuurlijk
Poliprotect, synergetisch moleculair complex van polysachariden* (verkregen uit Aloe vera, Malva sylvestris en Althaea officinalis) en natuurlijke mineralen Limestone en Nahcolite Flavonoïdefractie (verkregen uit Matricaria recutita en Glycyrrhiza glabra)
Rietsuiker*
Arabische gom
Natuurlijk muntaroma
Glutenvrij
*Ingrediënt uit de biologische landbouw

Gebruik
Een tablet langzaam in de mond laten smelten wanneer de behoefte zich voordoet.
Bij gastro-oesofagale reflux na de hoofdmaaltijden en voor het slapengaan één tablet innemen.
Bij een branderig en zwaar gevoel wegens spijsverteringsproblemen na de maaltijd één tablet innemen.
Mag meermaals per dag worden ingenomen, ook binnen een korte tijdspanne.
Na opening het zakje zorgvuldig dichtvouwen en de inhoud binnen 3 dagen gebruiken.

Opmerkingen
Combinatie met maagzuurremmers: NeoBianacid kan, dankzij het werkingsmechanisme, gebruikt worden in combinatie met protonpompremmers en H2-antagonisten, maar ook tijdens onderbreking van de behandeling, zoals aangegeven door de arts.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor een of meer componenten.
Wij raden aan het product minstens twee uur voor of na de inname van geneesmiddelen, vooral bij tetracyclines, in te nemen.
Koel en droog bewaren, uit de buurt van warmtebronnen en beschermd tegen licht. Na gebruik niet in het milieu achterlaten.

Hoe uw maag gezond houden bij zure oprispingen en reflux (terugvloeiing)?
Levensstijl
Houd uw gewicht laag; overgewicht en obesitas kunnen reflux aanzienlijk verergeren.
Eet rustig en probeer alleen te eten op de normale tijdstippen. Kauw het voedsel goed.
Ga niet liggen om te rusten of te slapen gedurende ten minste twee uur na een maaltijd.
Plaats de kop van het bed minstens 20 cm hoger om nachtelijke terugvloeiing te verminderen.
Vermijd roken en alcoholische dranken.
Draag geen spannende kledij of riem op de buik.
Hou het na de maaltijd rustig, doe alleen ontspannende activiteiten en vermijd lichamelijk veeleisende activiteiten.

Eetgewoonten
Vermijd of beperk uw consumptie van koffie, thee, cola, koolzuurhoudende dranken, vleeswaren, chocolade, vette en pittige voedingsmiddelen.
Geef de voorkeur aan eenvoudig gekookt voedsel en verminder uw gebruik van vette kruiden (olie, boter, mayonaise, enz.) die het ledigen van de maag vertragen en de werking van de onderste slokdarmsfincter (sluitspier tussen de maag en de slokdarm) verminderen, waardoor de kans op reflux toeneemt.
Identificeer de voedingsmiddelen die u moeilijk verteerbaar vindt of die zure reflux veroorzaken.
Gebruik geen overdadige of zware maaltijden, vooral niet 's avonds. Probeer uw voedselinname met regelmatige tussenpozen over de dag te verdelen.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden.

Wij gebruiken cookies om onze website beter af te stemmen op uw voorkeur. Dat surft gemakkelijker. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Professioneel advies en snelle levering ... Ontvang 5 % extra korting bij aankoop vanaf € 100 ... Gratis levering in België vanaf € 49 ... Veilig winkelen en geen extra kosten Verbergen