Min: €0 Max: €50

Bloedvaten & cholesterolCholesterol is een noodzakelijk (en dus nuttig!) bestanddeel voor onder andere de aanmaak van vitamine D, de gal en de hormonen en de opbouw van de celmembranen en het zenuwstelsel. Het bloed vervoert cholesterol door het aan lipoproteïnen (eiwitten) te binden. HDL (Hoge Dichtheid Lipoproteïne) is het eiwit dat ervoor zorgt dat cholesterol kan worden afgebroken in de lever en uitgescheiden via de ontlasting. HDL-cholesterol wordt daarom als gunstig aanzien. LDL (Lage Dichtheid Lipoproteïne) vervoert cholesterol van de lever via de bloedbaan naar de rest van het lichaam. Als er veel LDL aanwezig is, wordt er veel cholesterol naar de organen vervoerd dat zich, onder invloed van persoonlijke aanleg, verhoogde bloeddruk, roken, slechte eetgewoonte of ouderdom, in de bloedvaten kan ophopen (aderverkalking of atherosclerose). LDL verwijst daarom naar slechte cholesterol.  Bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed is er sprake van te veel LDL in verhouding tot HDL. Ook een te hoog triglyceridengehalte (vetsoort) in het bloed is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetzuren in de voeding kunnen voor meer HDL of  ’goede’ cholesterol zorgen en uw gezondheidsrisico’s verminderen. Natuurlijke en betrouwbare producten zoals rode gefermenteerde rijst (of rodegist-rijst) en policosanol kunnen uw cholesterol- en triglyceridengehalte met 25 tot 35 procent verlagen, vertonen niet de vervelende bijwerkingen (zeurende pijn in pezen en spieren) van cholesterolsyntheseremmers (statines) en kunnen u helpen bij het streven naar een gezond hart, gezonde bloedvaten en een gezond leven. Voor een optimaal resultaat, bespreek met uw arts welke producten voor u kunnen nuttig zijn en hoe u ze het best kunt gebruiken. Dat kan vooral van belang zijn als u nog andere geneesmiddelen moet innemen.
Zie uiteraard ook: HART & BLOEDVATEN


Pagina 1 van 2