. biologisch geteelde groene thee uit Himachal, India
. thee met een fijn bloemenaroma en een licht gesuikerde smaak
Aantal: | 4 |
Omschrijving
Groene thee afkomstig van de plantage van Kangra Wah gelegen in de provincie Assam (streek rond Himachal) in India. Thee met een heldere, gele kleur in de tas, met een licht gesuikerde smaak en een fijn bloemenaroma.
Groene thee bezit tevens antioxidatieve eigenschappen. EGCG beïnvloedt daarenboven het suiker- en vetmetabolisme in positieve zin en stimuleert de lichaamscellen om de vetverbranding te verhogen waardoor uw bloedsuikerspiegel en vetpercentage lager worden (zonder verlies van spierweefsel) en uw hart- en longwerking beter. Meerdere koppen thee per dag (eventueel gecombineerd met GUARANA) zorgen er trouwens voor dat de negatieve effecten van vetrijke maaltijden beperkt worden en eventuele gewichtstoename kan worden vermeden.
Groene thee kan gerust als een superfood worden beschouwd!
Verpakking
Zakje met 100 g thee
Gebruik
Dosering: naar eigen smaak, ongeveer 2 theelepels thee per 500 à 750 ml (bron)water.
Watertemperatuur: 70-80 °C
Trektijd: 3 minuten
De hoeveelheid polyfenolen in de tas is afhankelijk van hoe lang men de theeblaadjes laat trekken. Gedurende de eerste 2 à 3 minuten komen vooral de theïne, geur- en smaakstoffen vrij in het water; pas daarna de polyfenolen. Wanneer men de thee langer dan 6 minuten laat trekken, kan een bittere smaak ontstaan.